Microcontrolere

Microcontrolerul este definit simplu ca un “computer într-un singur chip” sau “sistem de calcul destinat controlului proceselor”. Cursul de Microcontrolere vizează însușirea de către studenți a cunoștințelor referitoare la structura microcontrolerelor, periferice și interfațarea acestora la un microcontroler, limbaje utilizate pentru programarea acestuia și aplicații utilizând microcontrolere din seria AVR de la Microchip. Materialele necesare parcurgerii cu succes a acestei discipline sunt disponibile mai jos:

 • Curs:
  Curs Microcontrolere – Actualizat 05.11.2018

 • Proiect:
  Teme de proiect la disciplina Microcontrolere și cerințe minimale (numai specializarea de Mecatronică) – Actualizat 07.10.2018
  Îndrumător de Proiect (Scheme tipice cu ATMega328P.pdf) – Actualizat 06.11.2018 (include schema de conectare a unei benzi RGBW și a receptorului IR pentru telecomandă)
  Schema de bază realizată utilizând Autodesk Eagle® v9.2.2 (arhiva rar ce include baza.sch și baza.brd) – Actualizat 05.11.2018
  – Librăriile ATMega328 și Crystal pentru Autodesk Eagle®

 • Laborator:
  Manual placa de dezvoltare FlexBoard
  – Software-ul Bascom® (MCS Electronics) utilizat la Laborator pentru programarea microcontrolerelor poate fi descarcat de pe site-ul producatorului, sau de aici (versiunea 2079)
  – Download FT232-Micro v2.0 Programmer (arhiva rar, include avrdude si driver pentru FT232RL)
  Instrucțiuni de configurare pentru Bascom®, MikroPascal® și AvrDude-GUI®, pentru programarea Flexboard-ului
   
   
  Copyright © Sorin Besoiu. Toate drepturile sunt rezervate.
  Copierea, multiplicarea, distribuirea și comercializarea sub orice fel a acestui material sunt strict interzise.
  Pot fi identificate imagini preluate din alte surse (nemenționate datorită formei de tip prezentare). Toate drepturile acestor imagini aparțin respectivilor autori.
  Aceste materiale au scop strict didactic, fiind destinat exclusiv studenților de la specializarea de Mecatronică și specializarea de Mecanică Fină și Nanotehnologii.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *